Αισθητική > Μόνιμο μακιγιάζ > Μόνιμο μακιγιάζ φρυδιών με την τεχνική τρίχα-τρίχα (microblading)

Placeholder Image

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το "microblading"

Τι είναι ακριβώς το microblading;

Είναι η πιο σύγχρονη τεχνική φρυδιών η οποία γίνεται με ένα στιλό- φτερό, που στην άκρη του μπαίνει μια μικρή φαλτσέτα που στην πραγματικότητα αποτελείται από πολλαπλές μικροσκοπικές βελόνες.

Αυτό έχει την ιδιότητα να χαράζει επιδερμικά προσομοίωση τριχούλας την οποία εμποτίζουμε με το χρώμα που έχουμε επιλέξει και όταν αυτό ολοκληρωθεί νομίζει κανείς ότι είναι η φυσική μας τρίχα πάνω στο δέρμα.

Βέβαια, η τέχνη του πώς να κάνεις την διάταξη στις τριχούλες ώστε να βγει το τελικό αποτέλεσμα άψογο είναι ένα μάθημα μιας εβδομάδας σε αισθητικούς ακόμη, όχι σε κάποιον που δεν είναι του χώρου.

Γιατί πρέπει να μάθουμε την τέλεια διάταξη ούτως ώστε όταν το φρύδι ολοκληρώνεται να μοιάζει απόλυτα φυσικό και όχι όπως ήταν παλιά μια γραμμή. Αυτό που πετυχαίνουμε με το microblading είναι προσομοίωση τρίχας, γι’αυτό και η συγκεκριμένη τεχνική έχει αγαπηθεί παγκοσμίως!
Το tattoo φρυδιών και το microblading είναι δύο διαφορετικά πράγματα;

Το microblading είναι μια μορφή tattoo χωρίς μηχάνημα γιατί το microblading είναι χειροκίνητο, δεν έχει ηλεκτρισμό, δεν έχει δόνηση, δεν χτυπάει στο δέρμα ώστε να φτάσει στο χορίο να εγχύσει μελάνι. Γι’αυτό ακριβώς λέγεται και ημιμόνιμο ενώ το άλλο λέγεται μόνιμο.

Το ημιμόνιμο θεωρούν κάποιοι ότι είναι μειονέκτημα. Είναι πλεονέκτημα στην ουσία γιατί μπορούμε να παρέμβουμε μέσα στον χρόνο, σε δύο, σε πέντε χρόνια ή όταν αλλάξει η δομή του προσώπου και να κάνουμε κάτι άλλο, να μην έχουμε δηλαδή κάτι μόνιμα στο πρόσωπό μας, στα 20, στα 40, στα 60.

Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω πριν; Τι προετοιμασία χρειάζεται να κάνει κάποιος;

Πρώτα απ’ όλα αυτό που ρωτάμε είναι αν κάποιος έχει ζαχαρώδη διαβήτη που είναι κάτι αποτρεπτικό γιατί έχει να κάνει με την πηκτικότητα του αίματος.

Ένας άλλος αποτρεπτικός παράγοντας μηνιαίως είναι αν έχει κάνει η κυρία botox πρόσφατα. Επειδή, όπως ξέρουμε, με το botox ανασηκώνεται το πρόσωπό μας και τεντώνεται, πρέπει να κάνουμε το tattoo μας ή πριν ή μετά. Ένας μήνας είναι ένα καλό διάστημα.

Πριν το κάνουμε δεν πρέπει να καταναλώσουμε πολλές δόσεις καφέ ή αλκοόλ για να μην υπάρχει εκνευρισμός. Επίσης, δεν είναι σωστό να έρθει κάποιος για tattoo φρυδιών μετά από ξενύχτι.

Αν παίρνουμε χάπια, αυτό που είναι λίγο έως πολύ απαγορευτικά είναι τα χάπια της ακμής. Ο λόγος είναι ότι αυτά τα χάπια κάνουν ανάπλαση στο δέρμα και λαμβάνοντας αυτά τα χάπια το tattoo φεύγει πολύ εύκολα, γιατί ακριβώς αναπλάθεται το δέρμα.

Επίσης το microblading δεν πρέπει να γίνεται όταν κάποια κυρία κάνει χημειοθεραπεία και επίσης όταν είναι σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού. Στη δεύτερη και την τρίτη περίπτωση δεν κάνει κακό γιατί είναι επιδερμικά αλλά επειδή οι ορμόνες είναι αναστατωμένες μπορεί να μην κρατήσει, να μην «γράψει». Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται κάτι κακό στον οργανισμό αφού γίνεται επιδερμικά.

Πονάει;

Δεν υπάρχει πόνος, υπάρχει ενόχληση. Ωστόσο, χρησιμοποιούμε και αναισθητικές κρέμες. Πολλές φορές μπορεί να πονάς περισσότερο όταν βγάζεις παχιές φρύδιες με τσιμπιδάκι παρά στο microblading

Πόσο διαρκεί η διαδικασία ;

Είναι δύο ώρες το maximum. Ο περισσότερος χρόνος αναλώνεται στο να αποφασίσουμε από κοινού σχήμα και χρώμα γιατί δεν αυθαιρετούμε στο πρόσωπο. Ξεκινάμε από κοινού, προτείνουμε, προτείνει και καταλήγουμε. Υπάρχουν ειδικές μεζούρες που είναι βάσει των κανόνων και αποφασίζουμε βάσει αυτών.

Δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα που ξεφεύγουν από τους κανόνες και πράγματα που να μην είναι όμορφα στο πρόσωπό. H γυναίκα που θα μας εμπιστευτεί θέλουμε να βγει πιο όμορφη από εδώ.

Σε σχέση με το πάχος μέχρι πού μπορούμε να πάμε;
Πολλές γυναίκες βλέπουν σε άλλες διάσημες γυναίκες πολύ παχιά φρύδια. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι η τόση ένταση είναι αποτέλεσμα μακιγιάζ και πως αυτές οι διάσημες γυναίκες στην καθημερινότητά τους δεν έχουν τόσο παχιά φρύδια. Γιατί αυτό δείχνει υπερβολικό σε ένα αμακιγιάριστο πρόσωπο.

Όταν, λοιπόν, μας ζητάνε τέτοιου τύπου υπερβολές τις αποτρέπουμε και τους προτείνουμε να πάμε σε φυσιολογικό πάχος ώστε να το δει και έπειτα στο ρετούς που θα γίνει μετά από ένα μήνα περίπου μπορούμε να επέμβουμε και να το κάνουμε πιο παχύ. Είναι πολύ βασικό η γυναίκα σταδιακά να συνηθίζει την εικόνα της.

-Το microblading φρυδιών κρατάει από ενάμιση έως δυο χρόνια ανάλογα με την λιπαρότητα της επιδερμίδας και της έκθεση τον ήλιο. Μετά επαναλαμβάνεις την διαδικασία και μπορείς να παρέμβεις αλλάζοντας το σχήμα.

– Το χρώμα που θα επιλέξεις για τα φρύδια σου δεν είναι απλή υπόθεση και σίγουρα δεν εξαρτάται από το χρώμα των μαλλιών σου! Σίγουρα δεν το αποφασίζεις μόνος σου αλλά ο expert σε καθοδηγεί. Έχε σε κάθε περίπτωση στο νου σου ότι το δέρμα μας τείνει να ψυχραίνει τα χρώματα που του βάζουμε.